Sant’Agnello, på Sorrentohalvön, ökar aptiten medan man äter... och studerar

på Esperidi Resort, erbjuder Sorrento Cooking Schoolmatlagningskurser som äger rum varje dag mellan april och oktober och som ges på engelska av en italiensk kokerska som assisteras av en simultantolk som översätter lektionen.

På en enda dag (lektionen varar cirka tre timmar, inklusive avnjutning av rätten) lär du dig att laga en typisk lokal meny, bestående av 4 rätter (hors d´oeuvres, förrätt, huvudrätt, dessert), som representerar typiska rätter i det italienska medelhavsköket.

En särskild uppmärksamhet tillägnas naturligtvis pizza och pasta med sina tusentals varianter! Efter varje lektion, kommer en stunds samvaro då vi alla sätter oss ner kring matbordet för att njuta av de härliga rätter som tillagas under matlagningskursen tillsammans med viner från trakten

Vår matlagningslektioner utgör ett alternativt förslag för att tillbringa en rolig och lärorik mat- och vinhelg eller en minnesvärd kulinarisk semester i Sant’Agnello di Sorrento med smaksensationer och samvaro. 

Skolan erbjuder även en boutique med souvenirer, så att du kan ta med dig minnen av de smakrika timmar du tillbringade bland plattor, doftande rätter och aromatiska viner hem.

Sorrento Cooking School på Sorrentohalvön är ett veritabelt paradis för gourméer: det ligger nära havet (250 meter) mitt i den grönskade designade semesterbyn Esperidi Resort, bland väldoftande citron- och apelsinlundar, nära sevärdheterna i Sorrentos centrum.